facebook
Gyakran felmerülő kérdésekre is válaszolunk a közösségi oldalon. Nézzen be hozzánk:
Érintő
Kezdőlap Hogyan segíthetünk Mottó Árak Kapcsolat Hírlevél Bujdák Úr kérésére Partnereink Gyors segítség
Légnyomásértékek
Budapest légnyomás értékei

Budapest légnyomás értékeiA mai napon:


Buda


Budai légnyomásértékek


Pest


Pesti légnyomásértékek

Gerincpanaszok és a légköri nyomás:


A visszatérő, illetve krónikus nyak-, hát- és derékfájdalmak leggyakoribb kiváltó oka a gerinc degeneratív betegsége (valamilyen sérülés, öregedés), valamint a gerinc statikai rendellenessége.

A gerincpanaszok leggyakrabban az izmok, a szalagok, a csigolya közti kisízületek, a csontok túlterheléséből, a csigolya közti porckorong kopásából, sérüléseiből, a csigolyák és az ezeket összekötő szalagok gyulladásából, a csigolyák betegségeiből (daganat, csontritkulás stb.) erednek. Ezek az elváltozások nagy fájdalommal és az esetek nagy részében gyulladással is járnak. A gyulladás és a fájdalom görcsös izom összehúzódást eredményez, ami fokozza a fájdalomérzetet.

Az időjárás hatásai ezekre a panaszokra is jelentős hatással bírnak. A légnyomásváltozással járó helyzetek mind a gyulladásra, mint a fájdalomra kedvezőtlenül hatnak. A hidegfronti hatás, fokozza a görcsös panaszokat, így a gerinctartó izmok fokozott görcse miatt a meglévő fájdalom erősödik. A gyulladt fájdalmas izmokra a melegfront hat kedvezőtlenül, hiszen a gyulladásos folyamatokat erősíti, ami szintén a fájdalom erősödésével jár.

A tünetek megjelenése, és a panaszok erőssége az egyéni időjárás érzékenységtől függ, így az, hogy kinél milyen panaszok jelennek meg, illetve, hogy melyik front, vagy időjárási helyzet esetén tapasztalja a tüneteket, azt mindenkinél az egyén érzékenységi állapota határozza meg.

Forrás: http://www.meteoklinika.hu

ÁrakKapcsolat


Comments are closed.