MegelőzésGerincnyújtó terápiaTérd és csípő fájdalom


Sportolók figyelem!TanácsadásKamasz program

Megelőzés

Az inverz gravitációs gerincnyújtás a civilizációs betegségek megelőzésében nagy segítséget nyújt az ülő életmódra berendezkedett világunkban. Nagyon sokan számítógépek előtt vagy naphosszat gépkocsiban ülve végzik a munkájukat. Gondoljunk bele, hogy az utazást, a pihenést a kikapcsolódást és a szabadidő jelentős részét ülve töltjük. Sok esetben a vállak előre esnek, a gerinc görbületei fokozódnak, ettől az idegrendszer fizikailag is terhelődik, egyes izmok sajnos lustulnak és megrövidülnek, más izmok a stressztől megfeszülnek.


csontiNapi 5 perc vagy heti 3×10 perc kellemes nyújtás során a gerinc ívei a természetes helyzetbe kerülnek, a vérkeringés, az agyi erek, a test felfrissül, az alsó lábszárakban pangó vér visszaáramlik a törzs felé, miután a szív oxigénben gazdag vért pumpál a fáradt végtagokba.

A nehézláb érzés enyhül, a boka, térd és csípőízületek, a csigolyák közti porckorongok folyadékot, kenőanyagot vesznek fel. A túlfeszült vázizmok kényelmesen nyújthatók és lazíthatók. A születésünk óta a testünkre ható nehézségi erőt kisebbnek érezzük és ez percekre ellazít. A jóga egyik fontos eleme a fejenállás. Önnek nem kell a nyakát terhelve a feje tetejére állnia a frissességért.

Csak pihenjen, lazuljon és nyúljon.Fel az oldal tetejére.
A terápiás gerincnyújtás

A gerincnyújtás célja, hogy a kiboltosuló porckorongok miatt nyomás alatt lévő, esetleg becsípődött idegek kiszabaduljanak, a végtagokban a zsibbadás, fájdalom, égő érzés enyhüljön, a gerinc izmai nyúljanak, az ízületeket érő terhelés és a gerincferdülés csökkenjen.
A nyújtáshoz a gravitációs erőt használjuk.

A kezelést Denevérpad segítségével végezzük.

DenevérpadA Denevérpad stabil, az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal Orvostechnikai Igazgatósága által hivatalosan nyilvántartásba vett gyógyászati segédeszköz.

Az első billentést megelőzően megbeszéljük a nyújtás menetét, munkatársunk az Önben felmerülő minden kérdésre részletes választ ad.

Ezután közösen – Ön az érzékeit, a kezelő a tapasztalatait használva – beállítjuk a nyújtás mértékét és pontosan azt a dőlésszöget, ahol a panaszai enyhülnek. A gerincnyújtás ideje alatt folyamatosan kommunikálhat a kezelővel. Ha bármilyen kellemetlenséget érez, a kezelés egy gombnyomással bármikor megszakítható, az ágy vízszintes, alaphelyzetbe hozható.

A kezelés mindvégig utcai ruhában, háton vagy hasonfekve történik. A nyújtás előtt a bokákat két fix ponton, a gravitációs ágy lábrészénél puha bokapántokkal rögzítjük. Mikor kényelmesen elhelyezkedett, az ágyat a fej irányába a vízszinteshez képest 4-5 fokos szögben enyhén és fokozatosan megdöntjük. Körülbelül 2-3 percig ebben a pozícióban fekszik, miközben a test ösztönösen felkészül a nyújtásra. Ezt követően a gravitációs ágyat az Önnek legideálisabb szögbe állítjuk. A pad a kiválasztott fokozatot stabilan megtartja. A legjobb eredményt úgy érjük el, ha ezen a ponton Ön csak a lazításra és teste visszajelzéseire figyel. Amennyiben szükséges, az ágy dőlésszögét korrigáljuk, kényelmét párnákkal, támaszokkal biztosítjuk.
Térd és csípő fájdalmak és kopások kezeléseMivel a gravitációs nyújtás előtt a testet a bokáknál rögzítjük, a kezelés során a nyújtóhatás egyértelműen hat a térd és csípőízületekre is, a porcos ízfelszíneket kis mértékben elhúzza egymástól. Agyunk pillanatok alatt feldolgozza a hozzá beérkezett információkat és azonnal friss ízületi nedvet, kenőanyagot termel a porcok közé ezáltal „olajozza” a kopó, legnagyobb terhelésnek kitett testrészeinket. Amint a Denevérpad megbillen, a terhelés lekerül a térdekről, a fájdalom oldódik a csípőkben is. Persze a kopott porcos ízfelszín egy mozdulattól még nem épül vissza, de Ön miért is várná meg, hogy teljesen elkopjon?

Jöjjön, nyújtson, tegyen egy próbát!Fel az oldal tetejére.


A használatot leggyakrabban kizáró okok és betegségek:


• A várandósság második szakasza

• Lázas állapot

• Vérzékenység

• Véralvadás gátlók szedése

• Beépített szívritmus szabályzó

Kezeletlen magas vérnyomás

(A gyógyszerrel beállított vérnyomás, már lehetővé teszi a használatot)

• Korábban elszenvedett agyvérzés, agyi ér probléma, stroke, TIA

Előrehaladott mértékű csontritkulás

• Csontvelőgyulladás

• Glaukóma (zöldhályog – a szem belső nyomásának megemelkedése)

• Retinaleválás

A gerincízület gyulladt állapota !

(gyulladás esetén más mechanikus terápia sem ajánlott)

• Heveny ideggyök gyulladás (acut radiculitis)

• Hasi sérv, lágyéksérv

• Fertőző betegségek

• TBC

• Rosszindulatú daganat

• Gerincvelőt érintő sérülések

• Gerinctájéki tumor

• Spondylolysis (csigolyaív szakadás)

• Csípőprotézis, térdprotézis

Kiszakadt porckorongsérv !
Ha nem biztos az aktuális egészségi állapotában vagy bármilyen aggály merül fel Önben a gerincnyújtással kapcsolatban;

munkatársunk a megfelelő szakorvoshoz irányítja.


Gyógyuláshoz, gyógyításhoz válassza az eredeti Denevérpadot!
Fel az oldal tetejére.

Tanácsadás

Praktikus tanácsokkal látjuk el a gerincproblémákkal hozzánk fordulókat, hogy megkönnyítsük a munkát, járást, ülést, fekvést, állást a fájdalmas napokon.


Csontkovács vagy McKenzie torna? Ülőlabda, ülőpárna, ékpárna, hengerpárna, deréktámasz, térdeplőszék és egyéb, az irodai munkát könnyítő segédeszköz?

Beszélgessünk róluk mielőtt feleslegesen pénzt költene.

Kamasz program

kamaszA serdülők életében van egy olyan nyár amikor rövid idő alatt több centiméterrel nő a magasságuk, szemmel láthatóan megnyúlnak. Kritikus lehet ez a pár hónap, hiszen a felnőttkori testtartásuk ekkor ölt formát. Nagyon nem mindegy, hogy az ebben az időszakban az átlagosnál rugalmasabb vázrendszer hogyan szilárdul, az izomzat hogyan edződik.


A gerinc a törzsünk pillére. Állapota meghatározza a test működését az öregkorig. A gerinc egészségébe fektetett minden energia gazdagon megtérül.Kísérje el a gyermekét, mindkettőjüket hasznos tanácsokkal,

kedvezményes bérlettel várjuk.
Fel az oldal tetejére.
…mert a gerinctudatos gondolkodást nem lehet elég korán kezdeni.


ÁrakKapcsolat